OG : ITW Cavendish - Eurosport
 
Cykel

Quick Step dementerar Cavendish-rykten: "Har annat att göra"

Quick Step dementerar Cavendish-rykten: "Har annat att göra"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 17:00
Mark Cavendish ska byta lag, och har ofta kopplats ihop med Omega Pharma-Quick Step. Men det är bara rykten, säger stallchefen Patrick Lefevere. "Jag har andra saker att ägna mig åt", säger han.
 

Mark Cavendish sa själv i helgen att han vill lämna Sky eftersom han inte kan få den uppbackning han vill ha på spurtetapperna där. Han och Skybossen David Brailsford träffades på söndagskvällen men ingeting bestämdes enligt brittiska medier. Brailsford sa till BBC att han visade sina semesterfoton för spurtspecielisten. Han arbetar både för Storbritanniens cykelförbund och är team manager för Sky.

- I mitt intresse ligger att se alla brittiska cyklister prestera efter bästa förmåga så det finns inga problem egentligen, sa han.

BBC har rapporterat att Sky kan komma att begära en utköpssumma på uppemot 11 miljoner svenska kronor för att släppa Cavendish.

Quick Step är det lag som oftast nämns som ny destination för "Cav".

- Ja, du har rätt, alla talar om Cavendish och Omega Pharma-Quick Step. Utom jag. Jag talar inte om det, säger Patrick Lefevere till Ekstra Bladet.

- Det är inte på min agenda just nu. Jag har andra saker att ägna mig åt.

Lefevere har tidigare sagt till Cyclingnews att han gärna skulle vilja värva Cavendish om han ska flytta, men att han säkert inte är den ende som vill det.

- Det är många rykten just nu, och det är precis vad det är: rykten. Det är ett helt centralt ord när det gäller Cavendish och Omega Pharma-Quick Step. Det är ett rykte, säger han till Ekstra Bladet.

Cavendish deltar i Tour of Britain som sänds direkt på Eurosport 9-16 september.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×