2012 Mondiali di Valkenburg Nibali - AFP
 
Cykel > Giro d'Italia

Nibali om Kessiakoff: "Mycket duktig kille"

Nibali om Kessiakoff: "Mycket duktig kille"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/10/2012 kl 01:20
MILANO. Vincenzo Nibali blir den stora stjärnan i Fredrik Kessiakoffs stall Astana nästa år. ”Jag är glad att ha honom i laget”, säger italienaren till eurosport.se om sin blivande svenske lagkamrat.
 

Giro d'Italia presenterades på söndagen mitt i Milano, med mingel, mat, känslofyllda videoklipp - och fyra världsstjärnor som, instruerade av en kock, lagade risotto på scen. Alberto Contador, Mark Cavendish, Ryder Hesjedal och Vincenzo Nibali tog med gott mod på sig förkläden, ställde sig framför kastrullerna och deltog i showen.

Nibali blir lagkamrat med Fredrik Kessiakoff i Astana nästa år. Italienaren, som har vunnit Vuelta a España och kom trea i Tour de France i år, blir lagets stjärna och kapten på grand tours tillsammans med Jakob Fuglsang, också han ett nyförvärv.

Nibali är en av de som har lagt märke till Kessiakoffs resultat under sommaren och hösten.

- Han är en mycket duktig kille, och han har gått väldigt starkt i de här sista tävlingarna. Jag är glad att ha honom i laget, säger Nibali om svensken när eurosport.se får tag i sicilianaren i vimlet på Spazio Pelota.

- Han är redan där, jag kommer som ny så han blir säkerligen en väldigt viktig cyklist också för de kommande åren.

Men vilka tävlingar de får köra tillsammans är för tidigt att säga. Nibali känner ännu inte till sitt exakta tävlingsprogram för nästa år, säger han.

- Jag valde Astana för att Liquigas ändrade en hel del saker, så jag letade efter ett mer internationellt lag. Och sen efter sju år så finns alltid viljan till ombyte, säger Nibali.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×