Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
 
Cykel

Mystiske "Motoman" avslöjad - var Armstrongs dopningskurir

I Usadas rapport mot Lance Armstrong kallas han "Motoman". Nu pekar franska tidningen L'Equipe ut en man vid namn Philippe Maire som den motorcykelkörande dopningskuriren. "Skitsnack", säger han om anklagelserna.

 
Mystiske "Motoman" avslöjad - var Armstrongs dopningskurir - CykelOther Agency
 

Lance Armtrongs före detta kollegor i Team US Postal Service vittnar om en man de kallar för "Motoman" som ska ha försett cyklisterna med dopning, bland annat paket med EPO, under Tour de France 1999. Han utförde uppdraget på sin motorcykel, därav smeknamnet.

Nu har L'Equipe identifierat mannen som Philippe Maire. Maire anställdes till en början av Lance Armstrong för att sköta trädgårdsarbetet vid amerikanens hus i Nice, men fick så småningom utökade arbetsuppgifter.

När den franska tidningen konfronterar Maire med anklagelserna kallar han uppgifterna för "galenskap" och "påhitt".

- Ja, jag känner Lance sedan 1998. Och alla hans vänner sedan de bodde i Nice. Ja, jag är en motorcyklist och ja, jag är åkte med på en del etapper för att hälsa på Lance. Men resten, EPO:n, termosen (där EPO:n förvarades för att hållas kall) är struntprat. Skitsnack, säger han.

Maire äger en cykelaffär i Cagnes-sur-Mer väster om Nice. Enligt den lokala tidningen Nice Matin är han och Armstrong fortfarande vänner och träffas då och då.

Bilden är hämtad från Usadas rapport .

Tobias Jönsson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil