1001 News Armstrong - Eurosport
 
Cykel

Armstrong kallar kritiken "konstig": Mitt samvete är rent

Armstrong kallar kritiken "konstig": Mitt samvete är rent

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 21:09
Samtidigt som Usadas bevis emot honom är nära att släppas fortsätter Lance Armstrong att säga att han inte bryr sig. "Det är deras drama. Inte mitt", säger amerikanen.
 

Usadas rapport bakom beslutet att stänga av Lance Armstrong på livstid och ta ifrån honom alla resultat från den 1 augusti 1998 kommer att skickas till internationella cykelunionen före den 15 oktober. Förutom vittnesmål från flera före detta lagkamrater finns det obekräftade uppgifter om att antidopningsbyrån har positiva blodprover.

Lance Armstrong valde i augusti att inte bestrida anklagelserna.

- Det är deras drama. Inte mitt. Jag uppfostrades på ett sätt, och kanske min mamma var på det sättet, och hennes liv var inte perfekt, det var komplicerat. Men hon såg alltid framåt. Hon tittade en dag, en månad, ett år och tio år framåt. En del människor gör inte det. De sitter och pratar om det förflutna, säger han till magasinet Lava.

- Man träffar alltid high school-kamrater som sitter och paratar om "minns du den gången..." och jag tänker "varför frågar du mig om det?" Det är det som är det lustiga. Vad vill de mer ta bort? Tour of Colorado? Tour of the Gila? Det är så dumt.

Amstrong menar att han inte berörs av vad som händer.

- Jag bryr mig inte. Ärligt talat. Och det menar jag. Jag vaknar på morgonen och mitt huvud, mitt samvete och min syn på världen och min framtid och mina barns framtid är helt rena, säger han.

Armstrong dömdes för att ha använt, innehavt och smugglat dopningspreparat, och att ha uppmuntrat, hjälpt till med och deltagit i brott mot dopningsreglerna. Kritiken mot honom har ökat ju fler uppgifter som har kommit fram.

- Andra går inte vidare. Det är sorgligt. Jag är medveten om att det finns där ute. Det är som att: varför fortsätter ni? Ni fick vad ni ville ha, Lance Armstrong gjorde aldrig någonting i sitt liv. Toppen. För en del är det som att, borde inte ni vara ute och träna och koncentrera er på vad ni gör? Gå vidare för fan. Så konstigt, säger Armstrong.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×