Imago
 
Cykel

Med ny stavning lyfter Löfkvist utan problem

Med ny stavning lyfter Löfkvist utan problem

Av Eurosport
Av Eurosport - Den 04/03/2010 kl 10:17
En bokstav fel kan verkligen ställa till det. Fråga vår främste cyklist Thomas "Gotland" Löfkvist som i många år stavade sitt efternamn Lövkvist. "Det har varit jobbigt. Det har blivit så mycket snack om det här med f:et", säger Löfkvist.
 

Det hela började med att "Gotland" valde att skriva under sitt proffskontrakt med Francaise des jeux med stavningen Lövkvist.

- I mitt pass har det alltid stått med f istället för v. Men av någon anledning har mamma och pappa alltid valt att skriva med v, jag vet faktiskt inte varför. Kanske för att det skulle se bättre ut, säger Thomas Löfkvist till eurosport.se.

En bokstav fel låter som en liten miss, men felskrivningen har vållat en hel del problem för "Gotland".

- Jag har haft kreditkort som det stått Lövkvist på, men det har varit lugnt. Däremot har det strulat när jag har flugit. Flygresorna har bokats i namnet Lövkvist och så har jag kommit ditt med mitt pass där det står Löfkvist. Då har de ofta haft problem att hitta mig i systemet. Det har varit jobbigt, även om jag alltid kommit med planet.

- Det har blivit så mycket snack om det här med f:et.

Det är inte så att du bytte för att du vill skilja dig från mängden?

- Nej. I sådana fall hade jag petat in ett von före Löfkvist (skratt).

SKA FÖRSÖKA FÖRSVARA TITELN

Till helgen är det dags för svensken att försöka försvara titeln i det prestigefyllda endagarsloppet L'Eroica.

- Jag planerar ju att vara i toppform senare i år, så det kommer att bli väldigt tufft att vinna. Men det hade det ju å andra sidan varit även om jag vore i bra slag. Jag tycker om tävlingen väldigt mycket och jag hoppas att jag kan göra ett så bra lopp som möjligt.

Vad siktar du på för plats i L'Eroica?

- Det hade varit jättekul att få vinna igen och ska försöka göra det med den formen jag har. Men därmed inte sagt att jag gör det. Det spelar ingen roll om jag slutar sjua eller 32:a. Jag ska ta mig igenom loppet och förhoppningsvis göra ett bra resultat.

Löfkvists stora mål den här säsongen är Tour de France och enligt han själv går allt som planerat.

- Jag har åkt lite mindre på slutet då vi har bestämt att vi ska köra lugnare under våren. Jag vet ju att Touren kommer att vara väldigt mycket berg och det måste jag fokusera på. Tyvärr har jag inte kunnat göra det ännu på grund av all snö.

Fredrik Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×