Thomas Löfkvist - Imago
 
Cykel

Löfkvist på väg tillbaka: "Får se hur formen är på VM"

Löfkvist på väg tillbaka: "Får se hur formen är på VM"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/09/2012 kl 22:07
Tre veckor före VM är Thomas Löfkvist är på väg att bli kvitt knäskadan som har stoppat honom under sommaren. På måndag åker han till Kanada för tävla. "Det kan bli positivt", säger svensken.
 

Sista året på kontraktet och en storsatsning på Tour de France från både Thomas Löfkvist själv och Team Sky - då fick gotlänningen ont i ett överansträngt knä, just när laget till Touren skulle tas ut. Han började träna för tidigt och blev inte av med skadan. Men nu är Löfkvist på väg att kunna cykla på för fullt igen.

- Jag har inte känt något på ett par veckor men jag vill fortfarande ta det lite försiktigt. Nu när det tog så lång tid så vill jag inte överanstränga knäet igen och belasta fullt riktigt än, säger han.

Men han har börjat tävla. För en vecka sedan var han med och hjälpte fram lagkamraten Edvald Boasson Hagen till seger i GP-tävlingen i Plouay. Löfkvist fullföljde inte sista varvet, men fick positiva besked och kände inte av knäet.

- Det kändes faktiskt bra, det gick bättre än vad jag hade väntat mig, säger 28-åringen.

"SINKATS EN HEL DEL"

På måndag åker han till Kanada för att vara med i Grand Prix-tävlingrana i Quebec och Montreal den 7 och 9 september.

- Det kan nog vara positivt att få köra ett par varv där. Det kan passa bra med ett par endagarslopp på varvbana.

När Löfkvist först började känna av sin skada, på Schweiz runt, låg han bra till i sammandraget och menade själv att han kanske var i sitt livs form. Sedan har han tvingats vila i hela sommaren.

- Jag har inte uthålligheten. Jag har nog sinkats en hel del. Jag är väl där jag är vid vinterträningen ungefär. Jag har ingen jätteform men en viss bas har jag från träningen förut.

På tävlingarna i Kanada vill han framförallt få igång tävlingsbenen. Den 23 september är det dags för linjeloppet i VM i Limburg.

- VM-banan är en trevlig bana, sen får vi se hur formen är, om jag kan få ett par tävlingar nu före. Men jag kommer inte att vara i någon toppform. Kan jag inte köra för mig själv så har ju Fredrik (Kessiakoff) varit väldigt framgångsrik, så vi får se vad vi kan göra för det svenska laget.

INGET NYTT KONTRAKT KLART

Från början presenterades Löfkvist som en av deltagarna i Skys lag för Storbritannien runt tillsammans med bland andra Bradley Wiggins och Mark Cavendish. Men nu kommer han att tävla i Kanada istället.

- Det var väl Wiggins som ville åka, han fick min plats, säger Löfkvist.

Än så länge är ingenting klart om huruvida svensken stannar i Sky eller byter lag nästa år.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×