Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Cykel

Knäskadad Löfkvist kan petas i Tour de France: "Tråkigt"

En knäskada stoppade Thomas Löfkvist från en topp 10-placering i Schweiz runt. Nu kan han petas i Tour de France. "Resten i stallet gjorde precis vad som förväntades av dem", säger sportchefen Marcus Ljungqvist.

 
Löfkvist kan petas i TdF - CykelImago
 

Efter en lovande start på Schweiz runt blev det bara en 17:e-plats för Thomas Löfkvist.

"Gotland" hamnade utanför topp 10 efter att ha tappat mycket tid på tempot i den näst sista etappen. Det var tänkt att han skulle äta upp vad han tappat på den sista etappen, men en knäskada hindrade svensken. Efter två tuffa stigningar visade sig den tredje bli för mycket för Lövkvist.

- Det såg bra ut för Thomas till den sista stigningen men han har haft problem med ett knä och det var riktigt smärtsamt i dag, säger Team Skys sportchef Marcus Ljungqvist till stallets hemsida.

- Resten i stallet gjorde precis vad som förväntades av dem. Det är så tråkigt för Thomas och jag tycker synd om honom för han är i riktigt bra form. Han trodde att han var okej i dag men smärtan blev för mycket för honom.

Löfkvist kan få svårt att ta en plats i det nio man starka lag Team Sky ställer på benen i Tour de France den 30 juni. Stallet satsar på Bradley Wiggins och Mark Cavendish i jakten på den gula såväl som den gröna tröjan.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil