Kristin Armstrong - Eurosport
 
Cykel

Armstrongs ex-hustru indragen: "Lance fru rullar våra joints"

Armstrongs ex-hustru indragen: "Lance fru rullar våra joints"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/10/2012 kl 14:53
Lance Armstrong, dömd av USA antidopningsbyrå Usada, har efterfrågat bevisen. Nu har Usada till slut kastat fram sin rapport, en tung lunta som innehåller vittnesmål från totalt 26 personer. Här beskrivs mängder av detaljer, alltifrån hur hotellrum blev läkarmottagningar till hur Armstrongs ex-fru Kristin rullade in kortisontabletter i folie och försedde cyklisterna med preparatet.
 

I sin rapport namnger Usada elva före detta lagkamrater till Armstrong som alla ska ha vittnat mot den amerikanska stjärnan. Totalt har 26 människor lämnat vittnesmål och den bild som målas upp är ett skräckvälde där Lance Armstrong själv står i centrum och styr en systematiserad dopingsverksamhet.

Även Armstrongs före detta fru Kristin dras nu in i dopningshärvan. Hon har inte själv vittnat, men nämns hela 30 gånger i rapporten.

Enligt en berättelse ber Armstrong sin dåvarande hustru att slå in kortisontabletter i folie och sedan dela ut paketen till stallkamraterna.

I Usada-rapporten kan man läsa:

"Kristin lydde Armstrongs begäran genom att slå in tabletterna och dela ut dem till cyklisterna. 'Lance fru rullar våra joints", sa en av cyklisterna."

Usada har försökt komma i kontakt med Kristin Armstrong - som inte ska sammanblandas med den framgångrika kvinnliga cyklisten med samma namn - utan att lyckas.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×