Kessiakoff Milano Torino - Eurosport
 
Cykel

Kessiakoff slog toppcyklister - trea bakom Contador i klassiker

Kessiakoff slog toppcyklister - trea bakom Contador i klassiker

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 08:53
Fredrik Kessiakoff fortsätter att gång på gång slå sig in bland världens bästa cyklister. I klassiska Milano-Torino blev han på onsdagen trea, efter Alberto Contador och Diego Ulissi. Svensken slog tunga namn som Joaquim Rodríguez och Vincenzo Nibali på Supergaberget.
 

Milano-Torino är Italiens äldsta cykeltävling, och har i år tagits upp igen i ny tappning efter fyra års frånvaro. På den grymma avslutningen upp för Supergaberget visade Fredrik Kessiakoff återigen, efter femteplatsen i tempo och femtondeplatsen i linje på VM, att han är i riktigt bra form.

Svensken låg inför den hårda avslutningen i en grupp som jagade den sololedande Eros Capecchi. De kom ikapp, och med fyra kilometer kvar ledde svensken på egen hand, rapporterar Tuttobiciweb.

Han jagades närmast av Diego Ulissi och Joaquim Rodríguez, en av dem som tampades med Alberto Contador om totalsegern i Vueltan nyligen. Där bakom låg en grupp med Contador, Chris Anker Sörensen, Vincenzo Nibali, Marco Marzano och Fabio Taborre.

Ulissi och Rodríguez hann ikapp Kessiakoff med två kilometer kvar, och strax efteråt anslöt även Contador och Nibali. Contador kom loss med en kilometer kvar. Han gick i mål ensam på toppen av Superga. Med 500 meter kvar fick Nibali problem. Ulissi gick i mål åtta sekunder efter Contador, och där bakom Kessiakoff, 24 sekunder efter Contador men tolv före Rodríguez.

Svenskens insats lovar gott inför Lombardiet runt på lördag, som är den sista World Tour-tävlingen i Europa för säsongen. Troligen kommer Kessiakoff att stå över Gran Piemonte på torsdagen för att vila. Thomas Löfkvist deltar i de två loppen och Tobias Ludvigsson är med i Lombardiet.

Topp tio:
1. Alberto Contador (Saxo Bank Tinkoff Bank) 3h32'12" 
2. Diego Ulissi (Lampre ISD) 15"
3. Fredrik Kessiakoff (Astana) 24"
4. Joaquim Rodríguez (Katusha) 36"
5. Carlos Betancur (Acqua&Sapone) st.
6. Fabio Taborre (Acqua&Sapone) 43"
7. Domenico Pozzovivo (Colnago CSF) 45"
8. Chris Anker Sörensen (Saxo Bank Tinkoff Bank) 46"
9. Vincenzo Nibali (Liquigas Cannondale) 48"
10. Franco Pellizotti (Androni Venezuela) 53"

Eurosport och Eurosport Player sänder Lombardiet runt direkt på lördag.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×