Emma Johansson - Eurosport
 
Cykel

Emma trea i genrepet: "Nästan lite för bra"

Emma trea i genrepet: "Nästan lite för bra"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/07/2012 kl 00:05
Emma Johansson slutade trea i Thüringen runt och nu är det fullt fokus på OS nästa vecka. Där är målsättningen glasklar: "Frågar du någon som blivit tvåa kommer svaret alltid vara att vinna", säger hennes tränare Martin Vestby till eurosport.se.
 

Silvermedaljören från OS i Peking 2008, 28-årige Emma Johansson, lyckades inte försvara segern från 2011 i Thüringen runt. Men det var ju inte heller det som var meningen.

- Det har varit en bra vecka, det var egentligen ingen tävling hon skulle köra för sammandraget. Målet var att testa lite saker vi fokuserat på och känna hur hon reagerar i lite olika situationer, säger hennes tränare Martin Vestby till eurosport.se.

Trots den icke-resultatinriktade målsättningen var Johansson länge med och hotade täten. Inför dagens avslutande etapp låg "Silver-Emma" blott tre sekunder från ledande tyskan Judith Arndt. En position som Johansson också upprätthöll efter den sista etappen där hon slutade nia.

- Det har varit en bra vecka, nästan lite för bra, med lite flyt, kommenterar Vestby.

Nu är det fullt fokus på OS. Om en veckan körs linjeloppet i London.

- Hon känner sig i bra form och det har hon bevisat i Girot. Den känslan har fortsatt hela veckan och nu är det bara att vila upp sig några dagar sen några dagars träning.

Och målsättningen är glasklar.

- Frågar du någon som blivit tvåa kommer svaret alltid vara att vinna, säger Vestby.

Är det en realistisk målsättning då?
- Det är klart det blir tufft, det är många som är i bra form. Det blir små marginaler och man måste ha mycket tur. Men så som det känns nu finns det en god chans att köra för pallen, sen får vi se hur det hur långt det räcker.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×