Kessiakoff vuelta - Imago
 
Cykel > Il Lombardia

Kessiakoff: "Ingen höjdardag"

Kessiakoff: "Ingen höjdardag"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/09/2012 kl 22:22
LECCO. Fredrik Kessiakoff var med i den jagande gruppen in mot mål och blev tia i Lombardiet runt, men känslan var inte bra i regnet. ”Det var jobbigt från start”, säger han.
 

Regnet öste ner över Lombardiet redan från start och det präglade tävlingen. Många cyklister kraschade i utförskörningarna, som hade varit svåra redan i torrt väder.

När regnet har slutat strila står Fredrik Kessiakoff vid Astanas buss och packar in en väska i bakluckan på en bil.

- Jag tyckte inte att jag hade en bra dag vad gäller känslan på cykeln. Jag tycker att jag hade småsläpp hela tiden och folk kraschade hela dagen åt höger och vänster och man blir lite försiktigare då, säger han.

- Det var ju läskigt. Och sen ligger det folk ut med hela vägen, då blir man än mer defensiv. Har man sen ingen bra dag riktigt vad gäller känslan i bromsar och så, blir man ännu mer skraj.

Men trots att han inte tyckte att det kändes bra låg han fint till i loppet. Han lyckades komma med i den grupp som jagade ledaren Joaquim Rodríguez mot mål, och slutade tia. Spurten är inte hans starka sida, och han tycker att han körde för defensivt mot slutet.

- Här i Lombaridet så hittar de verkligen de tuffaste backarna. Och på både uppför och utför så är det extremt ansträngande och kräver mycket koncentration. Med dåligt väder så blir det inte bättre. Det var jobbigt från start, säger han.

- Jag kände ändå att jag hade ett ansvar för laget att göra mitt bästa. Det är sent på säsongen och många som är trötta också men det är mitt jobb så jag slet mig runt. Jag missade lite på slutet tycker jag, jag kunde ha kört bättre, jag borde ha kört bättre sista två kurvorna men jag var lite feg.

Troligen var Lombardiet Kessiakoffs sista tävling för året. Nästa helg är det ett lopp för att fira av Aleksandr Vinokurov från cykelkarriären i Monaco, sedan ska svensken ta semester.

Tobias Ludvigsson och Thomas Löfkvist fanns med bland de många cyklister som inte gick i mål. Inte heller Löfkvist hade en bra dag, säger han. Gran Piemonte i torsdags kändes bra, och även VM. Men efter sommarens skadeavbrott har han inte förmågan att återhämta sig så snabbt.

- Det var inte alls bra. Jag hade inga bra ben, säger Löfkvist.

Malena Johansson – eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×