lance armstrong - twitter
 
Cykel

Hamiltons uppmaning till Armstrong: "Säg sanningen"

Hamilton: "En sådan bild lägger Armstrong inte ut om ett år ..."

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/11/2012 kl 14:44
I samband med det bokpris Tyler Hamilton nyligen vann gick han till attack mot förre lagkamraten Lance Armstrong: "Han lever i förnekelse", säger Hamilton.
 

Förre olympiske medaljören och sjufaldige Tour de France-cyklisten Tyler Hamilton fick nyligen pris för sin bok "The Secret Race". Under prisceremonin passade han på att återigen attackera sin förre lagkamrat, skandalomsusade Lance Armstrong.

Dopningsanklagade Armstrong blev nyligen fråntagen sina sju Tour de France-titlar av Usada och förlorade i samma veva flera av sina sponsorer. Amerikanen vägrar fortsatt att bemöta anklagelserna och har alltid hävdat sin oskuld, men Hamilton, som var hans lagkamrat under tiden i US Postal Service 1999-2001, har inte mycket till övers för sin landsman.

- Det bästa för Armstrong är att säga sanningen. Alla vet den redan, så säg den bara.

Hamilton blev själv avstängd för dopning 2010. Nu tror han att Armstrong upplever en lika tuff period.

- Han går nog igenom samma process som jag själv gjorde. Jag gissar att han ägnar mycket tid åt att tänka över sin situation och att det här gnager inom honom.

Mest upprörd är Hamilton över den bild som Armstrong lade ut på sin twitter för några veckor sedan. Bilden visar hur amerikanen ligger i soffan i sitt vardagsrum och poserar med sina sju Tour de France-tröjor. I ett uppenbart syfte att provocera twittrades bilden ut med endast följande korta kommentar: "Back in Austin and just layin' around..."

- Han lever i förnekelse. Den där bilden gör mig upprörd, jag mår dåligt av att kolla på den, säger Hamilton som fortsätter:

- Jag har svårt att se att han skulle lägga ut en liknande bild igen om ett år.

SE VIDEON HÄR:

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×