Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
 
Cykel - Giro dell'Emilia

Förlängd säsong för Kessiakoff: "Hoppas på ännu mer av honom"

Fredrik Kessiakoff kommer att göra ännu en tävling i år. Säsongens sista blir Giro dell'Emilia på lördagen. Även Thomas Löfkvist avslutar sin säsong i Italien i helgen.

 
Förlängd säsong för Kessia - Cykel - Giro dell'EmiliaImago
 

Kessiakoff trodde att förra helgens Lombardiet runt skulle bli årets sista tävling, förutom söndagens critierium i Monaco där pensionerade Aleksandr Vinokurov ska tackas av. Men 32-åringen kommer att tävla även i Giro dell'Emilia på lördagen.

- Emilia blir vårt sista lopp i Europa och vi vill göra avtryck. Med tanke på de många klättringarna på banan sätter jag min tro till Kessiakoff, som är vår starkaste cyklist just nu. Han har gjort många bra resultat den senaste månaden, även utöver tredjeplatsen i Milano-Turin, men imorgon hoppas jag han kan göra det ännu lite bättre, säger Astanas team manager Giuseppe Martinelli i ett pressmeddelande.

Även Thomas Löfkvist tävlar i Italien i helgen. Coppa Sabatini, Giro dell'Emilia och GP Bruno Beghelli blir de sista tävlingarna för honom i år.

Löfkvist har visat att han är på väg tillbaka efter sommarens långa skadepaus, med positiva insatser både i VM och i Piemonte förra veckan. På torsdagen spurtade han sig till en fin niondeplacering i Coppa Sabatini och var Skys bäste cyklist. Löfkvists Team Sky kommer att köra för Lars-Petter Nordhaug på lördag.

Malena Johansson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil