Joaquim Rodriguez - Other Agency
 
Cykel > Giro d'Italia

Etapp 20: Sista bergsetappen - "Rodriguez måste överprestera"

Etapp 20: Sista bergsetappen - "Rodriguez måste överprestera"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/05/2012 kl 12:12
Giro d'Italias sista bergsetapp är cykling när den är som bäst. En galen eftermiddag väntar cyklisterna. Anders Adamson håller Ryder Hesjedal som favorit. "Joaquim Rodriguez måste överprestera", bloggar han.
 

Giro d'Italia börjar lida mot sitt slut. Dagen bjuder på en 218 kilometer lång och tuff bergsetapp från Caldes till Passo dello Stelvio innan söndagens tempo och målgången i Milano.

Lördagens sträcka är brutal. Framför allt avslutningen. Efter 151 kilometers körning börjar bestigningen av Mortirolo med en snittlutning på 10,5 procent. Vid toppen är Mortilo så brant som 22 procent.

Cyklisterna kör sedan i mål på 2757 meters höjd - den högst belägna målgången någonsin i en Grand Tour - efter en drygt 2 mil lång klättring uppför Passo dello Stelvio.

Etappen avslutas på 2757 meters höjd efter en drygt 2 mil lång klättring uppför Passo dello Stelvio.

I totalen ser det ut att bli en kamp mellan kanadensaren Ryder Hesjedal och spanjoren Joaquim Rodriguez. Den sistnämnde har den rosa ledartröjan och har haft den ett tag. Men Eurosports expert Anders Adamson tror att Hesjedal är den som får jubla i Milano på söndag.

- Joaquim Roudriguez måste överprestera upp till Passo dello Stelvio. Gör han inte det så kommer kanadensaren att passera spanjoren senast på vägen till Milano. För inte kan Roudriguez hålla konkurrenterna bakom sig i kampen mot klockan?

Banprofil etapp 20:

Eurosport

Karta etapp 20:

Eurosport

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×