Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Cykel

Före detta lagkamrat till Armstrong protesterar mot Nike

Nike fortsätter att sponsra Lance Armstrong trots avslöjandena om en långtgående dopningsverksamhet under den förre superstjärnans karriär. Paul Willerton planerar en protest mot företaget.

 
Före detta lagkamrat till Armstrong protesterar mot Nike - CykelScanpix
 

Nike har under många år varit starkt förknippat både med Lance Armstrong och med hans organisation Livestrong. Samma dag som Usada offentliggjorde sin rapport om bevisen mot Lance Armstrong och den omfattande dopning som Armstrong och hans lag US Postal Service ägnade sig åt, meddelade Nike att företaget fortsätter att stödja amerikanen.

Paul Willerton var lagkamrat med Armstrong i det amerikanska landslaget i två VM-lopp. Han kommer tillsammans med en grupp cykelfans och idrottare att protestera framför Nikes huvudkontor i Beaverton mot företagets stöd för den dopade stjärnan.

- Vi är en grupp idrottare som inte tolererar organiserad brottslighet i idrotten. Vi tillåter inte mobbning och hot i cykelindustrin eller någon annan bransch för den delen. Det här är grundläggande frågor om mänsliga rättigheter. Så att ett företag som Nike står där och säger att de offentligt stödjer det, jag kan inte tolerera det själv, och jag vet att jag inte är ensam om det, säger Willerton till Cyclingnews.

Willerton blev proffs i Europa 1991 men efter bara tre år hade han fått nog.

- Det var känslan som alla beskriver av att cykla i en klunga som var påverkad av syredopning. Det var galna hastigheter, säger han.

- Det var inte min uppfattning om hur jag ville försörja mig. Det kändes inte som att jag ville göra det längre, säger han.

Malena Johansson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil