Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
 
Cykel - Eneco Tour

Contador letar efter formen inför Vueltan: "Svårt utan att tävla"

Det är bara en vecka tills att Spanien runt börjar, och Alberto Contador har en bra bit till toppformen. "Hur mycket man än tränar är det svårt att uppnå det utan att tävla", säger spanjoren. På lördagens tempoetapp i Eneco Tour var han bara sjua.

 
Contador letar efter form - Cykel - Eneco TourScanpix
 

Alberto Contador ligger en bra bit efter konkurrenterna i Eneco Tour, hans första tävling efter dopningsavstängningen. Men han är ändå glad för att vara ute på tävlingsvägarna igen.

- Jag är väldigt glad över publiken och känner mig som hemma, både i Holland och Belgien, för vi passerar från ett land till ett annat hela tiden. Det är trevligt att cykla på det sättet, säger spanjoren till Marca.

Tävlingen i Beneluxländerna är en uppladdning inför Vueltan som börjar i Pamplona om en vecka. Frågan är i hur pass bra slag spanjoren hinner komma tills dess.

- Det finns cyklister som är bättre, de har en form och har en snabbhet som jag inte har ännu. Hur mycket man än tränar är det svårt att uppnå det utan att tävla, säger han.

Contador var sjua i lördagens tempoetapp, 22 sekunder efter segraren Svein Tuft. Han avancerade ordentligt i totalen och ligger nu tia, 49 sekunder efter ledande Svein Tuft.

Malena Johansson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil