0812 stage8_Eneco - Eurosport
 
Cykel > Eneco Tour

TV: Contador på väg mot Vueltaformen - Boom tog titeln

TV: Contador på väg mot Vueltaformen - Boom tog titeln

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/08/2012 kl 21:34
Alberto Contador är på väg mot formen inför Vueltan som börjar om en vecka. Spanjoren slutade femma totalt i Eneco Tour, hans första tävling sedan dopnignsavstängningen. Vann gjorde Lars Boom.
 

På den sista etappen klättrade cyklisterna upp för Muur van Geraardsbergen tre gånger. Etappen vanns av italienaren Alessandro Ballan. Boom tog totalsegern, och var tvåa efter Ballan på den tuffa etappen.

Alberto Contador var bara sjua på lördagens tempoetapp, men visar att formen är på gång då han slutar femma totalt i Eneco Tour. Tävlingen i Benelux var hans första efter att inte ha tävlat på sex månader, och en uppvärmning inför Spanien runt som börjar om en vecka och där han är stor favorit.

Den svenske deltagaren, Gustav Larsson, slutade totalt på 43:e plats.

På söndagen offentliggjorde också Saxo Bank-Tinkoff Bank Contadors lag i Vueltan. Det danska laget kommer med följande trupp: Nicki Sörensen, Matteo Tosatto, Rafal Majka, Sergio Paulinho, Bruno Pires, Alberto Contador, Benjamin Noval, Jesus Hernandez och Daniel Navarro.

- Vi kommer till start i årets Vuelta a España med ett överordnat mål, och det är att vinna loppet med Alberto Contador. Alberto har gjort en fin comeback i Eneco Tour och fått en del värdefull tävlingserfarenhet i benen, han ser skarp ut och verkar vara bra förberedd på årets sista Grand Tour, säger sportdirektören Bjarne Riis till lagets hemsida.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×