KÖPENHAMN 20110922 På lördag körs damernas linjelopp i cyckel-vm och hela svenska laget kommer att köra för att Emma Johansson (bilden). - Scanpix
 
Cykel

Emma Johansson klar för Orica GreenEdge: "En toppcyklist"

Emma Johansson klar för Orica GreenEdge: "En dröm"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/11/2012 kl 18:06
För en månad sedan blev det klart att Emma Johansson byter stall. Nu kan eurosport.se avslöja att den svenska stjärncyklisten är klar för storlaget Orica GreenEdge. "Det ska bli riktigt spännande", säger Johansson.
 

Emma Johansson meddelade i oktober att hon lämnar norska Hitec Products. Nu bekräftar Orica GreenEdge att stallet värvat svenskan.

- Hon är en av toppcyklisterna i världen och hon har potential att bli ännu bättre. Emma blir en av ledarna i laget och hon kan även bidra med mycket erfarenhet till våra yngre cyklister, säger stallets general manager Shayne Bannan till eurosport.se.

För den 29-åriga svenskan blir stalllbytet ett lyft.

"JAG ÄR JÄTTENÖJD"

- Det ska bli riktigt spännande. Jag är jättenöjd att få möjlighet att köra för ett storlag. Det här är en dröm jag haft och det var dags för en förändring. Det öppnade upp sig en plats i stallet när JudiTh Arndt lämnar efter säsongen och de ville ha någon erfaren. Jag blir en av ledarna, säger Johansson till eurosport.se.

Orica GreenEdge, som även har ett herrlag, är ett australiskt stall som backas upp av landets nationella cykelförbund, men det har även en europeisk bas nära Varese i Italien.

Johansson hade även anbud från holländska stallet Dolmans-Boels, men valet var enkelt.

- Jag gick på magkänslan. Boels hade väldigt bra idéer men de hade mycket i luften då när jag fick frågan. GreenEdge har en stabil grund att stå på, med herrlaget och så, och de jobbar tätt med australiska cykelförbundet. Det är riktigt professionellt.

NYA UTMANINGAR OCH NYA TÄVLINGAR

"Silver-Emma" har letat efter en nytändning och kommer, förutom de stora loppen, även köra nya tävlingar.

- Jag hade önskemål om att köra de viktiga och stora tävlingarna, men jag behöver också nya utmaniNgar och tävlingar. Få tillbaka spänningen som ska finnas där, så jag ska köra i Qatar för första gången och även i USA.

Nytt för Johansson - som även i fortsättningen kommer att ha sin bas i Belgien - blir träningsläger med sitt nya lag i Australien i början av nästa år.

Svenskan har en tung säsong bakom sig. Hon bröt båda nyckelbenen när hon krockade med en bil under ett träningsläger i början av året och var inte i närheten av någon medalj, varken på OS eller VM.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×