Lance Armstrong - dpa
 
Cykel

Dagen D för Lance Armstrong - Hamilton fruktar överklagan

Dagen D för Armstrong: "Fruktar att Lance slår tillbaka"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/12/2012 kl 09:01
Torsdag är sista chansen för Lance Armstrong att överklaga dopningsdomen mot honom. Tyler Hamilton fruktar att hans landsman ska överklaga. "Man hör väldigt lite från Lance, men jag tror bara att det är tillfälligt", säger Hamilton.
 

Den 6 december bekräftade Internationella cykelförbundet (UCI) amerikanska antidopningsbyrån (Usada) dom mot Lance Armstrong. Amerikanen blev av alla sina resultat från 1998, inklusive hans sju Tour de France-titlar, och stängdes av på livstid.

Armstrong och hans advokater fick 21 dagar på sig att överklaga till Internationella skiljedomstolen (Cas), vilket gör torsdag den 27 december till hans sista chans att göra sin röst hörd.

Armstrong avstod att bemöta Usadas anklagelser i augusti med motiveringen att han behövde gå vidare.

"Varje man kommer till en punkt i sitt liv där han måste säga: Enough is enough. För mig är den tidpunkten nu", sa han då.

Om avstår från att överklaga kommer Internationella olympiska kommittén (IOK) att frånta honom hans OS-brons från Sydney 2000.

Tyler Hamilton var en av elva före detta lagkamrater i US Postal Service som avslöjade stallets utbredda dopning. Han skrev även om dopningen i sin bok "The Secret Race". Hamilton tror att Armstrong kan göra ett sista försök att rentvå sitt namn.

- Man hör väldigt lite från Lance, men jag tror bara att det är tillfälligt. Jag fruktar att Lance kommer att slå tillbaka, säger han till tyska magasinet Stern.

- Jag tror att han lider något fruktansvärt. Lance är en väldigt stolt person, han såg sig själv som en jätte och att han kunde bära världen på sina axlar. Nu när allt är bort, all ära, all heder, det blir för mycket för honom... Pengar, visst, det kostade honom personligen. Det kommer att äta upp Lance inifrån att han inte är en hjälte längre.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×