Gustav Lrasson - Imago
 
Cykel

Larsson tror på nya stallet: "Det kan sporra mig"

Larsson tror på nya stallet: "Det kan sporra mig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 21/09/2012 kl 17:47
Både Gustav Larsson och Thomas Löfkvist byter från World Tour-stall till det nybildade IAM i divisionen under. Men Larsson tror på projektet. "Det känns rätt. De har rätt ambition", säger han till eurosport.se.
 

Gustav Larsson fick ingen revansch för vurpan i OS på VM-tempot i Valkenburg i onsdags. Den starka insatsen på lag-VM-loppet på söndagen indikerade att formen finns där, men kroppen kändes dålig redan från början.

- Jag kunde inte prestera. Jag fick inte ut någonting. Jag hade kört jättebra på lagtempot två dagar tidigare, så jag vet inte vad det var. Jag vet inte om det var kylan men jag kände mig helt blockerad i benen. Det måste vara min uppladdning som är felaktig veckan före loppet, säger Larsson.

- Det är frustrerande när man inte får ut det när man känner sig i bra slag.

Efter linjeloppet på söndag är säsongen i det närmaste över för Larsson, och därmed säger han också adjö till Vacansoleil efter ett år i det holländska laget. Han talar entusiastiskt om sitt nya stall för 2013, det nybildade schweiziska IAM. Kontraktet är inte påskrivet ännu, men Larsson är muntligt överens med laget.

"DERAS MÅL ÄR TOPPEN"

- Det är en väldigt seriös satsning. Den är väldigt bra gjord. Det är ett schweiziskt lag, det finns pengar, cyklister, och sedan verkar det som att vi ska ha riktigt bra material. Förhoppningsvis får vi top of the line-grejor, säger den nyblivne 32-åringen.

IAM har just offentliggjort värvningarna av Heinrich Haussler från Garmin och Johann Tschopp från BMC. Haussler och svenske Thomas Löfkvist blir lagets ledare.

- Jag tror det kan sporra mig ytterligare. Deras mål är toppen, säger Larsson.

TROR CANCELLARA KOMMER

- Troligen kommer Fabian (Cancellara) också när hans kontrakt har gått ut, så det blir lite av hans lag. Det är vad de tror i alla fall. Det känns rätt, de har rätt ambition.

Cancellara, bland annat en av världens allra bästa tempocyklister, har ett år kvar på sitt kontrakt med Radioshack. Enligt uppgifter i schweiziska Blick har han försökt ta sig ur kontraktet i förtid, men kommer att stanna även under 2013.

IAM blir ett Pro Continental-lag, och behöver därför inbjudan för att vara med i World Tour-tävlingarna. Vårklassikerna, Schweiz runt och Romandiet runt och även Giro d'Italia är möjliga tävlingar för laget att vara med i nästa år.

- I Schweiz runt och Romandiet runt är chanserna större att få vara med eftersom vi är ett schweiziskt lag. Det hade varit jätteroligt att få komma med i Girot. Eller varför inte Touren, men det kanske är omöjligt, sa lagets sportdirektör Kjell Carlström till eurosport.se nyligen.

KUL MED LÖFKVIST

Gustav Larsson gillar den skandinaviska prägeln.

- Jag tycker också att det ska bli kul att Thomas Löfkvist är med, så jag får en svensk lagkamrat. Och även Kjell Carlström, som väl är så svensk man kan bli fast han är finländare. Det blir en bra grupp, jag ser fram emot att åka både på tävling och träningsläger med dem.

Att laget inte får World Tour-status nästa år ser Larsson som en utmaning.

- Det är väl Touren, den vill man köra så det är tråkigt såklart. Men om man presterar på de racen man kör så tror jag inte att det kommer vara några problem. Det är upp till oss cyklister. Vinner vi på våren och visar upp oss så kommer vi bli inbjudna till fler tävlingar. Det blir en sporre också.

IAM:s slutgiltiga trupp för nästa år:
Marcel Aregger
Marco Bandiera
Matthias Brandle
Rémi Cusin
Stefan Denifl
Martin Elmiger
Jonathan Fumeaux
Kristoff Goddaert
Heinrich Haussler
Sébastien Hinault
Reto Hollenstein
Kevyn Ista
Dominic Klemme
Permin Lang
Gustav Larsson
Thomas Löfkvist
Matteo Pelucchi
Alexandr Pliuskin
Sébastien Reichenbach
Aleksejs Saramotins
Patrick Schelling
Johann Tschopp
Marcel Wyss

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×