Doping tests - urine - Imago
 
Cykel

Cykelbossen var ordförande för antidopningsföretag

Cykelbossen var ordförande för antidopningsföretag

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/08/2012 kl 15:31
Cykelbossen Sören Svenningsen som har testat positivt för dopning är styrelsemedlem i en antidopningsfirma som vardagligen uför tester av dopningsprover.
 

Sören Svenningsen lämnade omedelbart sina uppdrag som styrelseledamot i det danska cykelförbundet och som ordförande för Holte Cykel Klub när det på onsdagen visade sig att han testade positivt för bland annat testosteron på ett veteranlopp den 30 juni.

Nu skriver sporten.dk att den danske cykelprofilen också är involverad i internationellt antidopningsarbete. Han är styrelseordförande för antidopningsfirman Clearidium, som bland annat analyserar blod- och urintester på uppdrag av Internationella olympiska kommittén och Wada, och där den kände läkaren Rasmus Damsgaards arbetar.

Svenningsen menar att det testosteron som fans i hans prov kommer från behandling av en ryggskada i augusti förra året.

- Jag visste att den aktuella produkten var med på dopningslistan, men jag prioriterade läkning av min ryggskada högre, då det var i slutet av säsongen. Och av samma orsak deltog jag inte i lopp säsongen 2011-2012. Jag var övertygad om att preparatet skulle vara ute ur kroppen innan säsongen startade igen. Så är det uppenbarligen inte och efter att ha talat med min läkare har jag fått veta att medlet kan finnas kvar i 18 månader, säger han i ett pressmeddelande.

Det fanns också spår av kortison i provet. Svenningsen menar att han har tagit kortison som behandling för hemorrojder och att han skickade dokumentation som visar på det till Anti Doping Danmark när det positiva provet blev känt.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×