Mark Cavendish Bradley Wiggins - Imago
 
Cykel

Cavendish kan lämna Team Sky

Cavendish kan lämna Team Sky

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/07/2012 kl 10:38
Team Sky:s sportchef Dave Braildsford öppnar för att Mark Cavendish kan lämna det brittiska superlaget. "Han förtjänar ett starkt lag som kör för honom", säger Brailsford till BBC.
 

Mark Cavendish är van att vinna drösar av etapper på Tour de France. I år hamnade han i skuggan av Bradley Wiggins och Team Sky:s jakt på totalsegern och i klungspurterna fick världsmästaren för det mesta klara sig själv. I år blev det tre stycken etappsegrar, färre än på de fyra senaste upplagorna av tävlingen.

- Om han känner att han vill ha ett lag som är dedikerat till honom så kan jag absolut förstå det, säger Team Sky:s sportchef Dave Brailsford som säger att laget kommer fortsätta att köra för sammandraget nästa år.

- Laget kommer fortsätta att ha totalsegrar som största mål och jag är säker på att vi kommer sätta oss ner med Mark (Cavendish) och prata om det.

Mark Cavendish flyttade till Team Sky inför årets säsong och har tidigare cyklat för nedlagda HTC-Highroad. HTC var ett lag som gick in i Tour de France med ambitionen att plocka så många etappsegrar som möjligt med Cavendish. 2009 tog han sex stycken.

- Vi vill gärna behålla honom. Han är en stor brittisk vinnare och en sådan älskar vi att ha i laget, säger Brailsford

Cavendish själv har inte gnällt under Tour de France men det ryktas om att han har varit missnöjd med sin roll i laget och enligt Brian Holm, sportchef i Omega Pharma-Quick Step, har han sett det på honom.

- Jag har sett en olycklig Mark Cavendish i Frankrike. Jag är säker på att han kände att han ville betala tillbaka Bradley Wiggins efter att han hjälpt honom till världsmästartiteln. Nu tror jag att Cavendish ser sin flytt till Sky som ett misslyckande.

Det återstår att se om just Omega Pharma-Quick Step kommer göra ett försök att locka över den snabbe britten. På det Olympiska linjeloppet på lördag är Mark Cavendish en av favoriterna, hans hjälpryttare i Storbritanniens lag är bland andra Bradley Wiggins och Chris Froome.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×