2010 Armstrong Bruyneel - DPPI
 
Cykel

Bruyneel fortsätter bestrida Usadas anklagelser

Bruyneel fortsätter bestrida Usadas anklagelser

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/10/2012 kl 13:37
Lance Armstrongs sportchef under lång tid, Johan Bruyneel, kommer att fortsätta bestrida de anklagelser om dopning som Usada riktar mot honom, säger belgaren.
 

Bruyneel blev sportchef för US Postal Service 1999 och har sedan följt Armstrong genom karriären och de sju Tour de France-segrarna. Bruyneel är en av de personer i Armstrongs lag som Usada anklagar för brott mot dopningsreglerna och förra veckan avslutade han sitt jobb som sportdirektör för Radioshack efter att Usada släppt sin rapport om Armstrong.

I rapporten menar Usada att Bruyneel har varit med och organiserat dopning i laget och har övertygat unga cyklister om att börja dopa sig, något som de i flera fall vittnar om.

Till skillnad från Armstrong har Bruyneel valt att bestrida Usadas anklagelser, vilket betyder att han kommer att få försvara sig inför en skiljedomspanel. Nu säger han att han kommer att gå vidare med saken, även efter att Usadas bevis mot Armstrong har släppts till allmänheten.

"Jag kommer att fortsätta vara inblandad i rättsliga förfaranden angående Usadas anklagelser så länge som jag tror att jag fortfarande kan få en rättvis behandling och att mitt försvar inte permanent har skadats av Usadas rapport", skriver Bruyneel i ett uttalande.

"Även om jag fortfarande är förbluffad över att Usada valde att bryta sekretessen i förfarandena som har startats mot mig ska jag hur som helst inte tillåta mig själv att reduceras till en sådan taktik", skriver sportdirektören.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×