Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Cykel

Armstrongs advokat till attack - kopplar Usada till tobaksbolag

I väntan på att Usada ska komma med sin rapport bakom beslutet att stänga av Lance Armstrong ankagar hans advokat antidopningsbyrån för att ha hämtat sina bevis från "serielögnare". Han antyder också att Usada samarbetar med tobakslobbyn.

 
Armstrongs advokat till attack mot Usada - CykelScanpix
 

Usada har meddelat att rapporten om varför Lance Armstrong stängdes av och hans resultat ska raderas kommer att komma senast på måndag. Men redan på tisdagen skickar Armstrongs advokat Tim Herman ett brev om rapporten till Usadas advokat Bill Bock, skriver USA Today.

"Det här utvecklade beslutet kommer att vara en fars, skrivet av Usada med benägen assistans av advokater från en av de stora tobaksbolagens favoritadvokatfirmor samtidigt som Lance Armstrong är en av Amerikas största antirökförespråkare", skriver Herman i brevet.

En av Usadas advokatfirmor, Bryan Cave LLP, har använts av tobaksbolag och Armstrong stödde en lag mot rökning i Kalifornien tidigare i år, skriver USA Today.

Hermans brev upprepar de argument som Armstronglägret tidigare har fört fram om Usdas jurisdiktion, och som har tillbakavisats av en federal domare.

Herman kallar vittnena, före detta lagkamrater till Armstrong, för "seriemenedare" och menar att alla med ett rättvist tänkande kommer att förstå av Usdas rapport att den bara handlar om en vendetta från antidopningsbyrån mot Armstrong för att få publicitet. Han skriver att fallet inte har "någon domare, ingen jury och ingen rättsprocess, eller ens ett skiljedomsförfarande".

Armstrong valde i augusti att inte gå vidare och bestrida Usadas anklagelser, och blev därför dömd för att ha brutit mot en rad dopningsregler under större deln av sin karriär, utan att en skiljedomspanel bedömde saken.

Malena Johansson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil