Gestürztes Radsport-Idol: Lance Armstrong - SID
 
Cykel

"Armstrong träffade Usadachefen i en timme"

"Armstrong träffade Usadachefen i en timme"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/01/2013 kl 01:07
Lance Amstrong hade ett över en timme långt möte med Usadachefen Travis Tygart i december, säger en källa till USA Today. "Jag tror att han allvarligt överväger att erkänna för det amerikanska folket", säger personen.
 

Det var New York Times som i fredags först avslöjade att Lance Armstrong har diskuterat ett möjligt erkännande av sitt dopningsfusk med Usada. Nu uppger en källa fler detaljer för USA Today. Enligt personen träffade Armstrong och hans medarbetare Usadachefen Travis Tygart i över en timme, tidigt till mitten av december.

- De (Armstrong och hans entourage) gick lite som katten kring het gröt och försökte känna av temperaturen på situationen, säger källan, som kräver att få vara anonym och inte vill avslöja var mötet ägde rum.

- Jag tror att han allvarligt överväger att erkänna för det amerikanska folket. Med det sagt, om jag vore hans advokat tror jag inte att jag skulle ge min klient tillstånd att erkänna för det amerikanska folket. Det skulle öppna upp alla möjliga olika typer av tänkbara rättsliga efterspel och stämningsansökningarna som finns nu kan vara kvar i framtiden, säger personen.

Sunday Times har efter Usadas dom och rapport om Armstrongs dopningsanvändande stämt amerikanen. Även försäkringsbolaget SCA kan komma att göra det. Dessutom finns ett rättsfall, startat av Floyd Landis, som skulle kunna kosta Armstrong stora summor pengar.

Den 17 januari sänds en 90 minuter lång intervju som Oprah Wiinfrey ska göra med Armstrong. Den kommer att streamas världen över, förutom att den sänds i amerikansk tv. En talesperson för programmet säger att Winfrey är fri att ställa vilka frågor hon vill under intervjun.

Enligt New York Times ska Armstrong ha övervägt att erkänna för Usada eftersom han vill få sin avstängning, nu på livstid, tidsbestämd och kunna komma tillbaka och tävla i triathlon. Enligt USA Today kan Wadas regler tillåta att den kortas till åtta år. Armstrong skulle då vara nära 50 år gammal när han blev fri at tävla igen. För ett kortare straff skulle Wada och Internationella cykelförbundet vara tvungna att komma överens om ett undantag, skriver USA Today.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×