Lance Armstrong - Scanpix
 
Cykel

Armstrong: "Jag har mått bättre, men jag har mått sämre"

Armstrong: "Jag har mått bättre, men jag har mått sämre"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 20/10/2012 kl 10:26
Lance Armstrong väckte stående ovationer närhan talade vid cancerstiftelsen Livestrongs 15-årsjubileum. "Vi går vidare", sa den dopningsdömde amerikanen.
 

Lance Armstrong klev tidigare i veckan ner som ordförande för Livestrong, stiftelsen som hjälper personer och familjer som drabbas av cancer. Men amerikanen kommer att sitta kvar i styrelsen och på fredagens 15-årsjubileum i Austin, Texas, höll han tal.

- Uppdraget är större än jag - större än någon individ, sa han om stiftelsens framtid inför 1 500 applåderande galagäster, inklusive stjärnor som skådespelarna Sean Penn och Robin Williams.

- Vi kommer inte att hindras, vi kommer att gå vidare.

I förra veckan släppte Usada en tusensidig rapport om det sofistikerade dopningsprogrammet i US Postal Service som Armstrong deltog i och organiserade. Till följd av offentliggörandet har han tappat flera tunga sponsorer, bland annat Nike. På en presskonferens i Geneve på måndag kommer Internationella Cykelförbundet (UCI) lämna besked om det tänker överklaga domen mot Armstrong till Idrottens skiljedomstol (Cas).

Armstrong har hela tiden nekat dopning men valde att inte bemöta Usadas anklagelser i augusti.

- Jag har mått bättre, men jag har mått sämre, sa han på galan.

Armstrong grundade Livestrong 1997 efter att han blivit diagnostiserad med testikelcancer. Livestrong har samlat in nästan 500 miljoner dollar och insamlingen har inte minskat sedan Usadas avslöjande, tvärtom har den ökat med 2,1 procent jämfört med samma tid 2011.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×