Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Cykel

Armstrong bryter tystnaden i Oprah-intervju nästa vecka

Lance Armstrong kommer att tala ut om sin livstidsavstängning från cykelsporten och dopningsanklagelserna i en specialsänd tv-intervju med Oprah Winfrey nästa vecka. Ska man tro New York Times tidigare uppgifter kan ett erkännande vara att vänta.

 
Armstrong bryter tystnaden i Oprah-intervju nästa vecka - CykelAFP
 

Intervjun kommer att sändas den 17 januari, alltså nästa vecka, och kommer att vara den första riktiga som Lance Armstrong ställer upp på sedan han stängts av från cykelsporten och blivit av med sina sju Tour de France-titlar. Armstrong kommer att genomföra intervjun från sitt hem i Texas.

I lördags avslöjade New York Times att Lance Armstrong funderat på att erkänna dopning för att kunna fullfölja sin idrottskarriär som triathlet, något som går stick i stäv med amerikanens nuvarande livstidsavstängning. Det återstår att se om det är just det erkännandet som den 41-årige cykelstjärnan planerar göra i intervjun nästa vecka.

Enligt Usada låg Armstrong bakom det mest sofistikerade dopningsprogrammet i cykelsportens historia. Hittills har dock Lance Armstrong aldrig erkänt dopning.

Johan Wennerström - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil