Lance Armstrong (AFP) - AFP
 
Cykel

Armstrong bryter tystnaden i Oprah-intervju nästa vecka

Armstrong bryter tystnaden i Oprah-intervju nästa vecka

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 10:21
Lance Armstrong kommer att tala ut om sin livstidsavstängning från cykelsporten och dopningsanklagelserna i en specialsänd tv-intervju med Oprah Winfrey nästa vecka. Ska man tro New York Times tidigare uppgifter kan ett erkännande vara att vänta.
 

Intervjun kommer att sändas den 17 januari, alltså nästa vecka, och kommer att vara den första riktiga som Lance Armstrong ställer upp på sedan han stängts av från cykelsporten och blivit av med sina sju Tour de France-titlar. Armstrong kommer att genomföra intervjun från sitt hem i Texas.

I lördags avslöjade New York Times att Lance Armstrong funderat på att erkänna dopning för att kunna fullfölja sin idrottskarriär som triathlet, något som går stick i stäv med amerikanens nuvarande livstidsavstängning. Det återstår att se om det är just det erkännandet som den 41-årige cykelstjärnan planerar göra i intervjun nästa vecka.

Enligt Usada låg Armstrong bakom det mest sofistikerade dopningsprogrammet i cykelsportens historia. Hittills har dock Lance Armstrong aldrig erkänt dopning.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×