Lance Armstrong - dpa
 
Cykel

Nya attacken: Armstrong älskade MacGyver-stuket

Nya attacken: Armstrong älskade MacGyver-stuket

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/09/2012 kl 16:21
I dag publiceras delar av Tyler Hamiltons "In The Secret Race" och nu kommer nya attacker mot Lance Armstrong. Den före detta stallkollegan berättar i detalj hur dopningen skedde under Tour de France och skriver att Armstrong njöt av situationen: "Han älskade det här MacGyver-secret-agent-stuket."
 

Usada har redan dömt Lance Armstrong som skyldig till systematisk dopning, efter att Amstrong själv valde att inte ta fallet vidare till en skiljedomspanel.

I dag släpps delar av förre stallkollegan Tyler Hamiltons bok "In The Secret Race: Inside the Hidden World of the Tour de France: Doping, Cover-ups and Winning at All Costs" där en mycket dyster bild av Armstrong och stallet US Postal Service team målas upp.

Innehåll i boken har redan tidigare läckt ut (läs mer här) men nu finns mer att läsa i The Times.

Bland annat skriver Hamilton att Armstrongs före detta stall alltid låg "två år före alla andra när det gällde dopning" och att Armstrong låg bakom "secret agent"-planer som skulle säkerställa att alla stallets medlemmar kunde ta sitt epo utan att åka fast.

MOTORCYKEL LEVERERADE EPO

Hamilton skriver: "Vi stod i Lance kök när han berättade om planen: han skulle betala Philippe (Armstrongs allt-i-allo) för att följa oss på Touren med sin motorcykel, med en termos full med epo samt en mobiltelefon med kontantkort. När vi behövde Edgar (kodnamn för epo) skulle Philippe enkelt ta sig fram i Tour-trafiken och leverera en dos."

"Det var enkelt. Snabbt - in och ut. Ingen risk. För att det skulle bli så diskret som möjligt var det bara klättrarna som han försedde, de som behövde det mest och han skulle se till att de bästa killarna - Lance, Kevin Livingston, och jag - fick bästa servicen. 'Los Amigos del Edgar'."

Allt-i-allon Philippe bytte i och med sina nya upptåg skepnad, menar Tyler Hamilton.

"Från och med det ögonblicket var Philippe inte längre 'Philippe fixaren'. Lance, Kevin och jag kallade honom 'Motorcykelmannen'."

"ÄLSKADE MACGYVER"

Lance Armstrong ska, enligt den kontroversiella boken, varit totalt uppslukad av sina planer.

"Lance var eld och lågor när han berättade om planen - han älskade det här MacGyver-secret-agent-stuket. Fransmännen kunde söka hela dagen men kamma noll. Och förresten var vi rätt säkra på att de andra lagen skulle ha sina versioner av Motorcykelmannen, varför skulle de inte hade det?"

Tyler Hamilton berättar att Lance Armstrongs dopningsintag eskalerade efter att han kommit tillbaka efter den cancer han drabbats av 1996.

"Lance hade kommit tillbaka efter sin cancer. Han tänkte inte sitta lugn och hoppas att saker skulle fungera, han skulle se till att det blev så".

Hamilton, som själv åkt dit för dopning, var lagkamrat med Armstrong åren 1998-2001, en period då Armstrong vann Tour de France tre gånger av totalt sju.

LANCE GYLLENE REGEL

Hamilton skriver även att Armstrong kände sig "jagad" och stressad över vad de andra stallen höll på med.

"Det är lustigt. Alla trodde alltid att Lance drivkraft kom från hans inre, men enligt mig kom det från utsidan; han fruktade alltid att någon annan skulle hittade på något smartare än han själv", skriver Hamilton och fortsätter:

"Jag kom och tänka på en gyllene regel Lance hade: 'Vad du än hittar på, hittar de jävlarna på något bättre'."

INGA RIKTIGA DOPNINGSTEST

Armstrong har aldrig testat positivt, något som ofta framhållits av amerikanen och hans supportrar när anklagelser har dykt upp.

Hamilton skriver: "Det handlade inte om dopningstester. Det var mer som ett prov, ett IQ-test. Om du var försiktig och uppmärksam så kunde du dopa dig och ändå vara säker till 99 procent på att du inte skulle åka fast."

"De har sina doktorer, vi har våra. Och våra är bättre. Bättre betalda, utan tvekan."

Armstrongs representanter har ännu inte kommenterat påståendena i boken.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×