LUXEMBOURG, Strassen : Cyclist Andy Schleck of Luxembourg gestures during a press conference in Strassen on June 13, 2012. - AFP
 
Cykel

Andy Schleck lyssnar inte på pappa: "Jag kommer fortsätta"

Andy Schleck lyssnar inte på pappa: "Jag kommer fortsätta"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/10/2012 kl 14:20
Brödernas Schlecks pappa Johnny tycker att sönerna borde lägga av. Nu tonar Andy ner faderns uttalande. "Det är tufft för familjen men jag kommer fortsätta", säger han och syftar på att brodern Fränk misstänks för dopning.
 

Det var i helgen som pappa Schleck sa att sönerna borde sluta cykla.

- Jag råder dem att sluta cykla. Fränk är deprimerad. Han har spenderat mycket pengar på medicinska analyser och advokatkostnader för att bevisa sin oskuld. Det här är inget liv, sa han enligt Le Journal du Dimanche.

Andy missade Tour de France och London-OS på grund av en skada på bäckenbenet och visade varken någon vidare form före eller efter skadeuppehållet. Fränk fastnade i ett dopningstest i Touren men bedyrar sin oskuld.

Andy säger att han inte har några planer på att sluta.

- Min pappa blir mycket emotionell när han pratar om cykel. Vad vi har upplevt med Fränk är tufft. Vi vet att han inte har tagit något, att han inte gjort något fel. Mina föräldrar lider och det gör jag också. Det är tufft för min familj men jag kommer att fortsätta, säger han till RTL.

- Jag är inte 100 procent än men jag ska jobba hårt i vinter. Jag är motiverad och jag vill visa alla att jag är starkare än allt det här.

På måndagen dömdes Lance Armstrong till livstids avstängning och blev av med sina resultat från den 1 augusti 1998. Andy Schleck vill inte kritisera mot amerikanen, men luxemburgaren tycker att UCI gör rätt som accepterat Usadas utredning.

- Personligen tror jag inte att det hjälper sporten att titta bakåt mot vad som hände för åtta, nio, tio år sedan. Jag tror att vi måste blicka mot cykelns framtid istället. Men det fanns saker som inte var tydliga då som är det nu så jag tycker att UCI nästan var tvingade att ta beslutet.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×