Ett citat

Ett citat
Den 29/01/2013 klockan 11:02

Jag var och handlade det senaste numret av King på lunchen. Jag har malt herrmodemagasin i flera år fram till i höstas då jag tvärt lade av och började köpa tidningar om historia istället.

Kanske är det ett ålderstecken eller så beror det på att innehållet är identiskt varje månad och att i stort sett samtliga omslag tycks prydas av de tre h:na: Henrik Lundqvist, Henrik Schyffert eller Howlin' Pelle Almqvist från the Hives.

Anledningen till att jag köpte månadens tidning handlade dock om magasinets omslagspojke. Man har nämligen haft den goda smaken att låta Roger Federer pryda förstasidan och nog fan var det på tiden efter snart åtta år som publikation?

Tidningen innehåller en till synes lätt Moët-sponsrad intervju med världstvåan som bjuder på helt ok läsning. Men det var ett citat som jag fastnade för, en analys från schweizaren själv som jag gång på gång har återkommit till i den här bloggen. Nämligen hur han ser på sitt eget spel och en eventuell game plan.

Citatet i fråga:

Hur mycket anpassar du ditt spel, beroende på vem du möter?

- Jag försöker att inte ändra så mycket, faktiskt. Det är viktigt att tro på dina egna styrkor, och tvinga din motståndare att spela ditt spel. Att anpassa sig efter motståndaren känns, för mig, som ett första litet erkännande av en kommande förlust. Jag tänker mest på vad jag vill göra och hur jag vill spela. Det finns alltid en b-plan, förstås, och jag är högst medveten om en mängd andra omständigheter. Vilka är hans styrkor och svagheter? Hur snabb är banan? Hur är publiken? Jag försöker att visualisera matchen, och sedan spela. 

Told you so.