Tungt tapp för Schalke 04

Tungt tapp för Schalke 04
Den 28/01/2013 klockan 16:44

Naturligtvis är detta tungt ur många aspekter för Schalke 04. Lewis Holtbys kontrakt går ut sommaren 2013 och spelaren skulle ansluta till Spurs som fri transfer. Nu blir det inte så. Klubbarna är ense om att spelaren ska flytta nu för en blygsam avgift om två miljoner £.

Bittert så klart, inte bara sportsligt. Holtby är en spelare som Schalke 04 borde ha fått 20 miljoner £ + för, nu blev det knappt en tiondel av det. Å andra sidan förstår jag varför tyskarna släpper spelaren nu. Dels för att spara in på en lönepost och dels för att ta chansen att åtminstone få lite ersättning. Man ska naturligtvis väga in hur bra det är att ha kvar en spelare i ett halvår som i sin tur har siktet inställt på en flytt.

Ersättare är dock redan värvad i brassen Raffael, ni kanske minns honom från tiden i Hertha? Väl i form är brassen en alldeles lysande spelare och definitivt en tillgång.

Men jag kommer sakna Holtby, tillsammans med Podolski, Özil och Khedira blir han nu nästa "stora" tyska spelare utanför landets gränser.

Till Spurs säger jag grattis, vinterns bästa värvning och dessutom till ett närmast hysteriskt rea-pris.