En tysk hälsning från Las Palmas

En tysk hälsning från Las Palmas
Den 07/01/2013 klockan 22:50

Hola!

Jag är fortfarande på semester och det är väl egentligen först nu som jag börjar få känsla för just det. Den första veckan spenderades i goda vänners sällskap på södra Gran Canaria, då vet ni att det inte blev särskilt mycket sömn...

Lite mer vila i Madrid även fast både fredagen och lördagen spenderades ute i Madrids (suveräna) nattliv. Att jag dessutom fick se en en otroligt händelserik match på Santiago Bernabéu mellan Real Madrid och Real Sociedad försämrade inte det hela precis.

Nu är jag tillbaka i Las Palmas där jag ska stanna i elva dagar. Jag hyr en lya på stranden av en skön tysk filur med kubansk fru i släptåg. Tysken, Joerg Kurt Tatter, höll på att trilla av stolen när jag berättade om mitt arbete som Bundesliga-kommentator, väl hemma i Tyskland älskar Joerg nämligen Augsburg av alla klubbar.

Men Joerg har emigrerat till Gran Canaria, som många andra tyskar, och är skönt "för-spanskad" som den övriga befolkningen. Jag älskar livet här i Las Palmas och det är skönt att hänga med farsan som bor här året om. Om man bortser från den ekonomiska situationen i Spanien så finns det väldigt få nackdelar med att vara här.

Tider, det är bara att glömma. Ska ni vänta på något så tar allting "fem minuter". Det går även bort att avtala tid och plats med folk, säg innan eller efter "solnedgången" istället. Å det här med bredband verkar inte "slagit" ännu, spanjorerna softar hellre.

***

När man ser en spelare som Mesut Özil live så slår det än hur fantastisk bra han faktiskt är. Özil har en speluppfattning som är utöver det vanliga, han letar alltid alternativ framåt och spelar sällan bollen bakåt. Han är verkligen nyckeln i Real Madrids offensiva spel.

***

Ett par intressanta övergångar har noterats nu när januari-fönstret är öppet. Wolfsburg kan ha gjort ett fantastisk köp i Dortmunds Ivan Perisic. Förvisso kostade det hela en slant, åtta miljoner €, men hos "vargarna" blir kroaten en stjärna tillika startspelare. I Dortmund var han allt för ofta varken eller.

Annars handlar det mest om lånade spelare, vilket är logiskt under januari. Greuther Fürth har varit mest aktiva med fyra nya spelare in varav Nicola Djurdjic blir mest intressant att följa. Likaså Arsenal-lånet Johan Djourou som spelar säsongen ut i Hannover.

***

Första veckan här på Gran Canaria bodde vi på ett riktigt bra hotell på södra Gran Canaria. Man såg direkt vilka som var de tyska gästerna när handdukarna redan klockan 7 på morgonen "paxade" de bästa solstolarna...Vad vi gjorde uppe då undrar ni? Nja, vi var inte direkt nyvakna och på väg ner till poolen direkt...

Tyska charterturister är annars i en klass för sig, men mer om det senare. Nu ska jag kolla vidare på en match i dart (ja, det är en sport), har fått in tyska Eurosport här i Las Palmas!