God Jul från två olika fronter

God Jul från två olika fronter
Den 24/12/2012 klockan 02:17

Det är nästan så att det känns lite ovant nu när helgen passerat och dessutom gjort det utan jobb inblandat. Jag ska inte ljuga, jag har sett fram mot denna ledighet länge. Under den kalla perioden i vårt land har jag alltid svårt att finna fullständig energi, det är sällan man når den där känslan av att vara totalt utvilad. Ni vet säkerligen vad jag menar, framförallt ni som läser denna blogg och som har mer stressade liv än undertecknad. Jag har trots allt "bara" mig själv att ta hand om i första hand, men under julen ändras ju det.

***

Det är just denna dag, julafton, som det alltid finns tid för eftertanke. Det finns ingenting finare än att se småbrorsorna springa omkring i familjehemmet, uppspelta som få. Se de granska varje paket med en höks blick, se leendet när presenten stämde med önskelistan. Varje år försöker jag ge bort något som involverar mig själv, kanske för att rättfärdiga det dåliga samvete jag har för att jag inte träffar de tillräckligt ofta. Jag har tre småbröder, de yngsta är bara 8 respektive 12 år gamla. Det var fantastiskt, minns jag, att bli storebror med så stora mellanrum, jag har en till bror som är ett år yngre än mig ska tilläggas. Det enda negativa är ju dock det faktum att man missar stora delar av deras uppväxt, varje gång vi ses är en höjdpunkt i mitt liv!

Att fira jul har dock aldrig varit en särskilt viktig händelse för mig. För mig handlar det om att äntligen få träffa alla min vill träffa, sen om man gör det runt ett träd eller på en strand är irrelevant. Sedan 1990 har jag dessutom alltid firat jul två gånger, först den 24 december i Sverige och därefter den 6 januari i Spanien. Jag har således inga som helst minnen av en julafton med ”hela” släkten närvarande. Min likgiltighet inför julen som högtid beror nog på just det, att det hela tiden saknas en person och att det skiljer ett halvt jordklot åt vartdera hållet.

Men tack och lov har jag alltid haft möjlighet att resa, jag ser det ur en positiv aspekt istället, en snöfylld jul i Sverige med mamma och bröder, en solig jul på Las Palmas stränder med farsan.

***

Vad jag önskar mig då? Först och främst att någon Bundesliga-klubb ska ge Felix Magath ett jobb.

***

Det gläder mig att allt fler får upp ögonen för Bundesliga, det är verkligen en fantastisk liga som om man jämför alla parametrar rentav kan vara ”bäst”. Det är också en ynnest att få jobba med Bundesliga som arbetsfält.

***

2012 har för mig personligen varit ett fantastiskt år, jag ställer höga krav på mig själv och även fast jag har en bra bit kvar inom det mesta så känner jag att jag är på rätt väg. Starten av 2013 ser lovande ut, än mer lovande när det nya året inleds under en palm i Las Palmas.

Kravlistan inför 2013 är minst lika diger den med, och det är bara jag som kan uppfylla den – ingen annan.

***

Ta hand om varandra och framförallt; ha en otroligt härlig jul!

 PS. Det är okej att ge bort sig själv i julklapp.