Dortmund på den stora scenen

Dortmund på den stora scenen
Den 06/11/2012 klockan 23:19

2-1 i all ära, men när Dortmund besegrade Real Madrid förra veckan hemma i Tyskland så var det med vetskap om att det "riktiga" eldprovet skulle ske i Madrid.

Dortmunds första 45 minuter på Santiago Bernabéu i afton var briljanta. Taktisk briljans blandat med blixtsnabba anfall. I den andra halvleken tog Real Madrid över och Özils 2-2-mål kändes logiskt. Frisparken som föranleder kvitteringen kan diskuteras. Men å andra sidan satte Callejón ett regelrätt mål i den 47:e minuten som felaktigt vinkades av. Udda blir väldigt ofta jämnt.

Jag imponerades av BvB borta i Manchester och jag älskar den totala brist på respekt Klopp visar sina motståndare. Dortmund försöker oavsett motstånd alltid spela fotboll och i förlängningen måste man alltid hylla att en sådan syn på sporten belönas - snarare än att parkera spelarbussen framför mål och sparka bort bollen.

Nu väntar Ajax på bortaplan och en poäng räcker för att säkra avancemang. Dessutom tror jag att Real Madrid ger tyskarna en hjälpande hand när man tar minst en poäng borta mot City. I den värsta av tyska BvB-galaxer blir Ajax för svåra och City trycker dit Real Madrid, men inte ens då är det långt i från kört.

Dortmund är på väg att ta sig vidare från en grupp där Real Madrid och Manchester City var givna favoriter. Att man gör det med "rätt" typ av fotboll tjänar alla på, inte allra minst Jürgen Klopp som tagit Dortmund från "se och lära-stadiet" till att på allvar vara med och hota på den största och bästa scenen av de alla.