Sofia Mattsson - Scanpix
 
Brottning > Olympiska Spelen

Mattsson utslagen i brottningskvarten

Mattsson utslagen i brottningskvarten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/08/2012 kl 20:14
Sofia Mattsson kan sluta drömma om OS-guld. Svenskan förlorade kvartsfinalen mot ryskan Valerija Zjoloboba - efter en svensk protest.
 

Sofia Mattsson har inte längre chans till något återkval och därmed är också bronsmöjligheten borta. Detta på grund av att Valerija Zjoloboba, Ryssland, som vann över Mattsson, inte lyckades ta sig till final.

Sofia Mattsson förlorade kvartsfinalen mot Valerija Zjoloboba, Ryssland, med 1-2. Mattsson pressade ryskan i första ronden, fick till slut ner Zjoloboba i mattan och vann med klara 3-0. Svenskan fick en bra start på andra ronden och tog ledningen med 1-0, men ryskan kvitterade och perioden slutade 1-1. Eftersom ryskan tog den sista poängen i perioden gick segern till henne.

Den avgörande ronden bjöd på stor dramatik. Efter att Zjoloboba tog ledningen med 2-1 valde Mattsson att utmana domslutet. Domarna dömde i ryskans favör. Eftersom svenskan dessutom förlorade utmaningen fick ryskan ytterligare en poäng fram till 3-1. Mattsson lyckades dock kvittera till 3-3 innan matchen tog slut. Det räckte tyvärr inte till seger. Ryskan tilldömdes segern i kraft av högre valör - hon tog två poäng i ett svep medan svenskan tog en poäng i taget.

- Det är klart att jag är besviken, jag hade velat ha medalj så klart, säger Mattsson.

Hon tyckte att brottningen stämde från första matchen och formen kändes bra. Och den andra gick lika bra, men sedan kom då Valerija Zjoloboba.

- Hon kanske har läst på ordentligt, hon gick med mig när jag kom med mina anfall, säger Sofia Mattsson.

Sedan fick då Zjoloboba den tvåpoängare, som svenskarna förgäves protesterade mot.

- Det var en tvåa som lika gärna kunde ha varit en etta, men jag var ju med i situationen själv så jag hann inte se, säger Sofia Mattsson.

Mattsson inledde brottningsturneringen med att vinna kvalificeringsmatchen mot Byambatseren Sundev, Mongoliet, med 2-0. Efter vinsterna mot Sundev och Amri väntar svåra ryskan Varerija Zholobova i kvartsfinal. En ryska som Sofia Mattsson slog i våras i Klippan. Ryskan besegrade å sin sida huvudfavoriten i klassen, snudd på oslagbara japanska Saori Yoshida, i maj.

Jenny Fransson förlorade däremot sin åttondelsfinal mot världsmästaren Stanka Hristova från Bulgarien med 0-2.

Hristova vann första ronden, i den andra var Fransson nära att få Hristova på fall men Hristova var för stark och slängde ut svenskan från mattan med 15 sekunder kvar av matchen.

Trots förlusten är inte Jenny Fransson helt nedslagen. Hon är rätt säker på att bulgariskan går till final och att hon får en chans till återkval.

Svenskan säger att hennes brottning kändes bra, men att hon aldrig kom in på Hristova.

- Det känns bra i kroppen och jag är nöjd med min form.

Att hon besegrade Ali Bernard i första matchen kändes riktigt skönt.

Hon känner sig mer bekväm att delta i ett OS den här gången jämfört med debuten i Peking för fyra år sedan. Den här gången känns det mer som en vanlig tävling när hon kommer in på mattan.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×