Boxing legend Evander Holyfield (Reuters) - Reuters
 
Boxning

Evander Holyfield lägger av

Evander Holyfield lägger av

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/10/2012 kl 17:47
In i det sista hoppades den snart 50-årige Evander Holyfield på att få chansen att att utmana någon av bröderna Kiltschko i en match om VM-titeln i tungvikt - men han kommer inte att få chansen och lägger därför av.
 

Evander Holyfields drygt 30 år långa boxningskarriär är över.

I en intervju med Daily Mail säger den snart 50-årige amerikanen att han kommer att lägga handskarna på hyllan om han inte får besked om en titelmatch mot Vitali eller Vladimir Klitschko.

- Jag tror att jag kan slå båda två men jag har inte tid att slå mig uppför rankingen och utmana om förstaplatsen. Det är ingen idé att tjata på dem längre. Om de inte har hört av sig innan fredag så lägger jag av, säger amerikanen.

Men det positiva besked som Holyfield väntar på kommer aldrig att komma. Bröderna Klitschkos manager Bernd Bonte uppger att de inte är intresserade av att möta den åldrade före detta världsmästaren.

- Ingen av bröderna vill slåss mot Evander. Båda skulle krossa honom i den ålder han är i och de respekterar honom alldeles för mycket öfr att göra det. Han är en av deras idoler och det betyder mer än pengarna den här fighten skulle generera, säger Bonte.

Holyfield blev världsmästare i tungvikt ett flertal gånger under 90-talet men är framförallt känd för att ha fått en bit av sitt öra avbitet av Mike Tyson i en titelfight 1997.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×