Imago
 
Boxning

Armand: Det är ett skämt

Armand: Det är ett skämt

Av Eurosport
Av Eurosport - Den 09/01/2009 kl 13:20
Armand Krajnc, tidigare världsmästare i proffsboxning, rasar över kampsportsdelegationens beslut att inte tillåta längre proffsmatcher i Sverige. "Det är ett jävla skämt. Det finns inga boxare som tycker det är intressant att gå fyra ronder", dundrar han
 

Kampsportsdelagationens beslut att inte tillåta längre proffsmatcher än sammanlagt 12 minuter (4x3 ronder) blev offentliggt på fredagen. Tidigare hade proffsboxningskommissionen yrkat på tillstånd för att arrangera längre matcher i Sverige. Armand Krajnc, tidigare WBO-mästare i boxning och med 800 kampsportsmatcher i babaget, fnyser bort beslutet.
- Det är så typiskt "lagomlandet" Sverige att bara tillåta proffsmatcher till en viss gräns. Man säger ok men man går bara halvvägs, inte ens det. Det är ju omöjligt att locka riktigt bra boxare med såna förutsättningar och vem vill betala dyra biljetter för att bara se fyra ronder? Det är ett skämt. Ett jävla skämt. Lika bra att lägga ner hela skiten, fortsätter en upprörd Armand Krajnc.

Vad menar du med "lägga ner hela skiten"?
- Om vi ska tillåta proffsboxning i Sverige måste vi ju tillämpa samma regler som finns i alla andra länder. Annars blir det ju bara pinsamt. Då kan man lika gärna strunta i att ha proffsmatcher här. Fyra ronder...det är inte mycket att komma med. Resultatet blir att vi inte får några bra matcher och våra egna boxare sticker utomlands, till förhållanden som i många fall är sämre än de vi skulle kunna erbjuda här hemma. Vad har man uppnått då?

Kampsportsdelegationen menar att risken för skador är större ju längre matcherna är. Kommentar?
- Det går inte att ta på allvar. De ska alltid hitta något för att hindra utvecklingen av vår sport. Jag är så trött på gubbarna som sitter och bestämmer om det här. Förhoppningsvis kommer det en ny generation beslutsfattare inom kort som har bättre koll på vad proffsboxning handlar om och vilka risker som finns.

Peter Juman - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×