Rolf Larsson bandy Finland Kazakstan - Scanpix
 
Bandy

Skräckskadan - fick skridsko i ansiktet: "Har benbitar i näsan"

Skräckskadan - fick skridsko i ansiktet: "Har benbitar i näsan"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/02/2013 kl 15:31
Bronsmatchen i bandy-VM mellan Finland och Kazakstan blev en obehaglig upplevelse för Rolf Larsson. "Han fick en skridsko över ansiktet, och har benbitar i näsan så den är krossad på något vis", säger förbundskaptenen Tommie Österberg.
 

Finlands bandy-VM slutade dåligt. Inte nog med att de förlorade bronsmatchen mot Kazakstan (3-6), Rolf Larsson blev allvarligt skadad och förbundskapten Tommie Österberg har troligen fått nog.

- Vi borde fått ut mer av laget än vi fick, säger han.

För andra året i rad missade Finland medalj, och denna gång slutade veckan bara med två segrar - mot hopplösa Vitryssland och Norge.

Förbundskapten Österberg var självkritisk.

- Vi har inte blivit jättesämre, men Kazakstan har klivit ifrån oss lite. Men jag borde själv också ha gjort saker bättre. Jag har haft för mycket tankar, ändrat för mycket från match till match. I dag gör vi det bra, men tappar tre mål på slutet efter några kostsamma misstag. Klart att jag är besviken att vi inte tar medalj på andra mästerskapet på raken, säger han.

TT: Blir du kvar som förbundskapten?

- Troligtvis inte. Men det får vi ta efter säsongen.

Brobergmittfältaren Rolf Larssons VM slutade extra dåligt.

Han tvingades lämna isen efter en riktig läskig olycka.

- Han fick en skridsko över ansiktet, och har benbitar i näsan så den är krossad på något vis. Men ögonen har klarat sig, och det är ju huvudsaken. Han sitter på sjukhuset och väntar på röntgen nu, sade Österberg.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×