2012 Are Frida Hansdotter - AFP
 
Artikel
kommentarer
Alpint > Semmering

Hansdotter jagar nya pallplatser: "Har känt att jag kan åka fort"

Hansdotter jagar nya pallplatser: "Har känt att jag kan åka fort"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/12/2012 kl 23:12
Frida Hansdotter har haft en succéartad säsong så här långt. I världscupen i Semmering är siktet inställt på nya pallplaceringar. "Jag har känt på träning att jag kan åka fort", säger Hansdotter.

Efter andraplatsen i Åre jagar Frida Hansdotter vidare på nya pallplaceringar. Härnäst väntar världscupen i Semmering och Hansdotter har stora förhoppningar. "Jag har känt på träning att jag kan åka snabbt", säger Hansdotter.

- Det är skönt att storslalomen också släppt. Jag har ju känt på träning att jag kan åka snabbt och har byggt upp självförtroendet i Europacupen. Det var skönt att visa i Åre att femteplatsen inte var någon engångsföreteelse, berättar Hansdotter på telefon från Semmering där torsdagens hangåkning blev inställd på grund av värme.

Förutom tävlingen i Semmering återstår bara en tävling innan VM i Schladming går av stapeln i början av februari.

- VM är ett stort mål och det är kul att vara ett svenskt hopp, men också kul att så många svenskor åker bra.

Backen i Semmering har likheter med den i Åre, där hon var tvåa senast. För två år sedan stod Hansdotter för en mäktig upphämtning i samma backe.

- Jag låg 29:a efter första och tänkte ”nu jävlar” inför andra. Jag åkte upp mig till elfte plats, säger Hansdotter.

Utöver Hansdotter startar även Maria Pietilä-Holmner, Sara Hector, Jessica Lindell-Vikarby, Nathalie Eklund och Anna Swenn-Larsson i Semmering. Dessutom gör junioren Charlotta Säfvenberg sin debut.

- Lotta har åkt riktigt bra i europacupen och var på pallen i Vemdalen. Nu passar det med hennes planering att hon kör slalomen i Semmering och då ska hon självklart få chansen i världscupen, säger Fredriks Steinwall, chef för det alpina damlaget, till Svenska Skidförbundets hemsida.

Torsdagens världscuptävlingar från Semmering sänds av Eurosport med start 10.15

TT / eurosport.se

 

kommentarer