Jon Olsson 2010 - Eurosport
 
Alpint

Olsson rasar mot förbundet: "Det är helt obegripligt"

Olsson rasar mot förbundet: "Det är helt obegripligt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 30/11/2012 kl 08:19
Storslalomåkaren Jon Olsson tillåts inte tävla i Beaver Creek trots att en plats finns öppen och att han redan är på plats. "Att lämna den tredje platsen öppen när Sverige har en skidåkare i målområdet, det är helt obegripligt för mig", skriver Olsson på sin blogg.
 

Freestyle-stjärnan Jon Olsson har efter ett vad med slalomstjärnan Jens Byggmark satsat hårt för att ta en plats i den svenska storslalomtruppen i OS i Sotjij 2014. Olsson har tävlat flitigt i Europacupen de senaste säsongerna men har nu hamnat i konflikt med det svenska förbundets sedan han inte fått starta i världscuptävlingen i Beaver Creek.

Olsson har bekostat sin egen resa till tävlingen men kommer att få se racet från målfållan trots att Sverige har en ledig startplats, något som fått honom att rasa.

"Att lämna den tredje platsen öppen när Sverige har en skidåkare i målområdet, det är helt obegripligt för mig. Speciellt nu när Sverige säger att de vill satsa på storslalom", skriver Olsson på sin blogg.

Kriterierna för att få starta är en topp tre-placering i en storslalomtävling i Europacupen, ett krav som förbundet dock har frångått vid flera tillfällen.

"* Jens Byggmark åkte precis i Sölden, hans senaste resultat i Europacupen i storslalom är en 44:e plats från 2010

* Anton Lahdenperä är inbjuden att åka i världscupen i Val d'Isere. Han var på 18.e plats i Europacupen i storslalom i Finland.

* Douglad Hedin åker nu världscupen i Lake Louise och Beaver Creek (reds anm: störtlopp och Super G). Hans bästa resultat på en Europacup är en nionde plats."

Från förbundshåll tycker man att Olssons kritik är obefogad.

- Jag tycker att det är trist att han hänger ut lagkamrater, säger den alpina sportchefen Anders Sundqvist till Expressen.

- För min del tycker jag att Jon har fått samma möjligheter som de andra. Han är inte förfördelad.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×