Borssén - Scanpix
 
Alpint > Levi

Tre slalomsvenskor topp åtta i Levi

TV: Borssén slalomfyra i Levi: "Väldigt skönt inför andra åket"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 12:47
Therese Borssén var snabbast av svenskorna i det första slalomåket och ligger på fjärde plats inför andra åket vid den alpina världscuppremiären i finska Levi, 60 hundradelar efter ledande Tanja Poutiainen. Andra åket startar 12.45 och sänds på Eurosport.
 

Therese Borssén var snabbast av svenskorna i det första slalomåket och ligger på fjärde plats inför andra åket vid den alpina världscuppremiären i finska Levi, 60 hundradelar efter ledande Tanja Poutiainen.

Borssén startade som femtonde åkare och låg trea då hon passerade mållinjen, men knuffades senare ned en placering av amerikanskan Mikaela Shiffrin.

- Jag har bra utgångsläge inför andra åket, det är bra att ligga fyra, då får man jaga lite för tredjeplatsen så det är bara att köra. Det känns bra, det känns väldigt skönt inför andra åket, säger Therese Borssén.

- Det är alltid skönt att få första åkdagen avklarad, då vet man var man ligger, säger hon.

MARIA PH "RIKTIGT NERVÖS"

Maria Pietilä-Holmner ligger på delad åttonde plats inför andra åket, tillsammans med Anna Swenn-Larsson.

- Jag är så glad att jag kom ner, och att jag åkte helt hyfsat, det här är lite en premiär för mig, med slalomen.

Jag var riktigt nervös, säger Maria Pietilä-Holmner.

- Där uppe tyckte jag att jag var bra med, men i branten var jag väldigt försiktig, jag kände att jag tyvärr höll igen lite, men då finns det mer att ge, säger hon.

- Det känns fantastiskt skönt, nu när jag hänger med kan jag ladda på lite mer till andra åket, full gas. Jag har mer att ge.

"BARA ATT KÖTTA"

Anna Swenn-Larsson, född 1991, sken som en sol efter första åket.

- Det känns bra, väldigt bra, det känns jättekul att känna att man är med och att träningen gett resultat. Självklart är det ett mål att vara med där uppe, och det har känts bra på träningen, säger hon.

- I andra åket tänker jag bara köra på, jag tänker bara kötta, säger hon.

SE BORSSÉNS FÖRSTA ÅK

Andra åket körs 12.45 och sänds på Eurosport och Eurosport Player. Tävlingen kan även följas via eurosport.se:s heltäckande resultatservice.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×