0814 - Pikes Peak - Foley's crash - Eurosport
 
Motorsport

TV: Här kraschar de utför stupet - överlever mirakulöst

TV: Här kraschar de utför stupet - överlever mirakulöst

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 11:23
Racerbilen kör rakt ut för ett stup, faller flera hundra meter - men båda två i besättningen klarar sig mirakulöst nog utan skador och kan för egen maskin gå ut från vraket.
 

Motortävlingen Pikes Peak International Hill Climb, även kallad "Devil's Playground", tillhör gräddan av världens farligaste motorutmaningar. Fråga bara Jeremy Foley och hans kartläsare Yuri Kouznetsov, som var ytterst nära att stryka med i helgens tävlingar i Klippiga bergen.

I klippet ser vi hur ekipaget missar en kurva och kör rakt ut över vägkanten. Bilen, en Mitsubishi Evolution 8, snurrar runt hela åtta gånger och blir mer eller mindre totalförstörd i fallet. Åskådarna, vana vid uppseendeväckande fall i tävlingen, hörs säga "Oh, that's way worse than last year" och befarar säkert att det värsta har hänt.

Men Foley och Kouznetsov lurade döden, och med änglarna på sin sida klarade de sig helt från allvarliga skador. Båda två togs direkt efter händelsen till ett närliggande sjukhus men skrevs ut efter bara en dag. Jeremy Foley skrev senare på Facebook: "Jag och Yuri är okej. Vi är lite omskakade, men det är inget allvarligt".

Filip Lindahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×